• RO
 • |
 • EN
 • Balcescu 26 - punctul de plecare in calatoria printre atractiile din Bucuresti
  Palatul Kretzulescu

  Construit intre 1902-1906, palatul a fost resedinta pentru Elena Kretzulescu si are un stil arhitectural eclectic cu accente de Renastere franceza. Descoperiti frumusetea orasului de la Balcescu 26!
  Teatrul Odeon

  Asigurati-va ca intr-una dintre sederile dumneavoastra la Balcescu 26 va rezervati timp pentru a vedea o piesa buna la Teatrul Odeon. Fondat in 1946, este unul dintre cele mai reprezentative teatre din Bucuresti.

  Informatii teatru

  Teatrul National

  Drama sau comedie ? Indiferent de gen, delectati-va cu spectacolul marilor actori la Teatrul National. Teatrul este situat chiar pe bulevardul Balcescu, in centrul Capitalei.

  Informatii teatru
  Centrul Istoric (Curtea Veche)

  Orasul vechi este plin de viata si dispune de un amestec fabulos de stiluri arhitecturale, inclusiv baroc si neoclasic sau art nouveau. Din fericire, de la Balcescu 26 aveti acces in cateva minute la aceasta bogatie arhitecturala si istorica a Bucurestiului.

  Muzeul Satului

  Muzeul se intinde pana la 100.000 de metri patrati si cuprinde 272 de gospodarii taranesti autentice si case din toata Romania. Innoptati la Balcescu 26 si savurati frumusetea Bucurestiului!

  Informatii muzeu
  Biblioteca Central Universitara Carol I

  Biblioteca a fost proiectata de arhitectul francez Paul Gottereau si construita intre anii 1891-1895. Faceti o plimbare pe Calea Victoriei si veti descoperiti cele mai frumoase cladiri din Bucuresti!

  Informatii biblioteca
  Muzeul National de Arta

  Muzeul, cunoscut anterior ca Palatul Postei, gazduieste un bogat patrimoniu de aproximativ 700.000 de articole. Colectia este imbogatita permanent prin donatii si descoperiri. Sa plecati in recunoastere de la Balcescu 26 este o incantare!

  Informatii muzeu
  Muzeul de Istorie

  Cel mai reprezentativ muzeu de arheologie si istorie din tara, aceste este singurul loc public care adaposteste tezaure de metale pretioase si exponate deosebit de valoaroase. Imbogatiti-va sederea la Balcescu 26 cu o incursiune in cultura geto-dacilor!

  Informatii muzeu 
  Piata Rossetti

  Este numita dupa fostul primar, om politic si revolutionar CA Rosetti, fiind conceputa ca parte a eforturilor de modernizare ale primarului Pache Protopopescu, in 1888. Statuia lui Rosetti care da valoare locului poate fi vazuta si azi.

  Parcul Gradina Icoanei

  Gradina Icoanei este o zona verde din centrul orasului cu multe locuri de joaca pentru copii. Teatrul Bulandra cu sala Gradina Icoanei se afla vis-à-vis, asadar parcul e ideal pentru turistii insetati de cultura.
  Biserica Italiana

  Ridicata intre anii 1915-1916 pentru italienii stabiliti in acea vreme la Bucuresti, biserica fascineaza prin arhitectura in stil romantic. A fost construita dupa modelul Bisericii Santa Maria delle Grazzie din Milano care adaposteste “Cina cea de taină” a lui DaVinci. In prezent este locul a multor concerte de orga, muzica baroca sau renascentista.